7 tips voor het maken van uw film dit jaar

Het maken van een kleine superonafhankelijke film vereist een zeer kundig gebruik van de beschikbare middelen. U zult interessante locaties, objecten, kostuums en alle essentiële elementen gratis of tegen lage prijzen moeten vinden. Je zult dan moeten leren hoe je deze objecten kunt gebruiken zonder de wet te overtreden of acteurs en werknemers (al dan niet vrienden) in gevaar te brengen. De volgende stap is om te proberen een boeiend verhaal te vertellen.

Dit zijn 7 praktische tips die ik wil geven om te beginnen met het organiseren van gedachten rond je kleine film:

  1. Zoek de juiste locaties: Vind visueel interessante plaatsen, gemakkelijk te bereiken, gratis, volledig beschikbaar en met elektriciteit. Probeer zoveel mogelijk op dezelfde locaties te schieten.
  2. Zoek naar voorwerpen en kostuums: soms is het voldoende om goed te informeren naar gebruikte auto’s, ongelooflijke voorwerpen en zelfs perfecte reproducties van wapens, zelfs in je eigen kleine stad. Zo ontdekte ik onlangs een handelaar in perfecte replica’s van WOII-wapens, -kostuums en -voertuigen in mijn omgeving.
  3. Teken releases: Ongeacht het niveau van je “productie” heb je de toestemming nodig van elke persoon of elk merk dat in je film voorkomt. Hetzelfde geldt voor alle auteursrechtelijk beschermde muziek of geluid. Vergeet NOOIT releases te laten tekenen wanneer u zelfs maar de geringste twijfel heeft dat u ze nodig heeft.
  4. Verzekering: Als je film wordt opgenomen in een kamer met jou, je broer en een hond, heb je waarschijnlijk geen verzekering nodig om je te beschermen. Maar als je iets ingewikkelder begint (locaties die niet van jou zijn, gevaarlijke objecten of levendige scènes).
  5. Productie: Ik begrijp dat dit aspect echt eng kan zijn. Het opzetten van een bedrijf om een kleine film te produceren kan kostbaar en bureaucratisch duur zijn. Maar als je ooit de ambitie hebt om je film aan iemand te verkopen of om een echte distributie te vinden, of in ieder geval om de inspanning die je op je werk spuwt economisch terug te krijgen, dan moet je een productie achter de rug hebben. Of in ieder geval iets wat er op lijkt (culturele vereniging bijvoorbeeld). Er zijn enkele aantekeningen over dit aspect en laten we die in een toekomstig artikel meer specifiek analyseren.
  6. Een goed script: Of je nu een film van een half miljoen dollar probeert te maken of een kleine nobele film, de basis voor een goed verhaal is “het script”. Dus neem de tijd en ga niet weg voordat je er zeker van bent dat de jouwe een bom is. Als u nog een paar tips wilt, lees dan onze Praktische opmaaktips voor de ervaren scenarioschrijver of Schrijf scripts die uit het hart komen.
  7. Bewerkingsplan: Als het gaat om het in productie nemen, wilt u er zeker van zijn dat u een ijzeren schema heeft. Hoeveel dagen duurt het om de opname af te ronden? Het gebruik van software voor dit doel is zeer nuttig. Onder de gratis ik zou aanraden LightspeedEPS.